Кога бъдещите шофьори ще вземат книжките си?

Хиляди не могат да вземат документа си заради преустановен курс към БЧК
8 апр 2021 14:08, Ния Христова
25
Кога бъдещите шофьори ще вземат книжките си?
Снимка: БГНЕС
Хиляди останаха без шофьорски книжки, след като Бългаският червен кръст преустанови курсовете си до края на април заради COVID мерките. Автошколи твърдят, че заповедта на здравното министерство блокира курсистите в страната. Желаещите за удостоверение за управление на МПС ще трябва да изчакат, въпреки че са взели изпитите си по кормуване и теория, съобщава Нова тв.
 
"Синът ми се взе изпитите, но се оказа, че може да получи книжката си от КАТ, след като представи определен брой документи. Сред тях е и удостоверението за изкаран курс в БЧК за първа помощ. Оказва се, че такъв не се провежда вече втори месец заради заповед на здравния министър. От БЧК ми казаха, че София е в червена зона и ме препратиха в други градове, които не са в червена зона. Оказахме се обаче в омагьосан кръг", разказа Господин Иванов, чиито син не може да получи книжката си поради тази причина. Той е подал документи за работа, която изисква наличие на свидетелство за правоуправление на МПС.
 
"Царят дава, падарят не дава. Ситуацията е точно такава. Стотици курсисти чакат", добави Красимир Георгиев  от Асоциацията за квалификация на автомобилистите.
 
От БЧК заявиха, че към момента не могат да направят нищо. Те са изпратили писмо до министерството на здравеопазването с молба курсовете да бъдат възобновени. От Здравното министерство ни отговориха, че все още няма издадена заповед за разхлабване на мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като се изпозаразят на курса, кой ще им окаже помощ?!
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига мрънкахте. И аз чаках 2 месеца в края на миналата година, защото записаната ми дата се отложи заради преустановяване на учебни занятия. Какво толкова? Ще чакате и 5 месеца ако трябва.
14
0
 
2
 
! Отговори
Я по сериозно! преди 3 години
БЧК-то че е глупотевина е ясно, но какво правим с медицинските удостоверяващи, че си годен за шофьор? Епилептик в Русе ме е возил в служебен автомобил. Като го видях гърчещ се и изтръпнах! Този ме е возил в автомобил! С 60 км/ч да се бяхме забили в стълб и щяхме да сме на кайма!
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво са им книжки? Тая мафия с продаването на книжки трябваше да спре по време на пандемията. Само разнасят заразата с тези бутафорни курсове и изпити.
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-малко млади убийци на пътя. Дано никога не вземат книжка.
11
0
 
5
 
! Отговори
Ей! преди 3 години
Какво БЧК бе! В 99% от сериозните поражения при ПТП имаме увреждане на гръбначни прешлени. Я сте почнали да дърпате пострадалия, я сте го оставили инвалид за цял живот! В някой случаи дори даването на вода ще му застраши живота! Какво е това курсове БЧК ??? За пари ли става дума?
10
0
 
13
 
! Отговори
Ама много ядосан! преди 3 години
БЧК е НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА организация!!! Кой, кога, как, защо и по каква причина реши, че пари трябва да се наливат в ДОБРОВОЛНА И НЕПРАВИТЕСТВЕНА организация!!! Та това си е просто някакъв частен бизнес!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългарТогава как ще правят пари ?
8
0
 
9
 
! Отговори
Мозък в болничен преди 3 години
60лв е курса в бчк, обясняват някакви неща и накрая ти казват по-добре нищо да не правиш, ако стане ПТП. Ама и те трябва да се хранят нали.
7
0
 
6
 
! Отговори
Не, че нещо преди 3 години
Ама това БЧК за чий *** е ? Сериозно питам. Сигурно и аз съм го минал някога, че съм шофьор от 25 години ама нямам спомен. И общо взето, пострадал при ПТП не се пипа, че после може да имаш ядове от съдебен характер, че си допринесъл за влошаване на състоянието му. Звъниш на 112 до там!
6
0
 
2
 
! Отговори
Елементарно преди 3 години
Лично аз щях да намеря доверен работодател, ако ще и роднина да е. Документ, че не може да ми осигури работа без шофьорска книжка. Хайде едно дело за пропуснати ползи срещу КАТ и БЧК. И се заклевам, че ще го спечеля! Ще спечели и адвоката ми. Мангизи от небето.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След вълната от Коби, ще имаме и вълна от нови шофьори - ако не те е хванал вируса, ще те хванат джигитите. Хахахах.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългарТе са доста трудни и сега. Просто има много хора взели изпитите си не както трябва през последните години преди да се въведе електронния изпит на листовките.
3
3
 
9
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Крайно време е курсовете да станат по-трудни за вземане , това не е майтап работа :) Виждат се резултатите вече 30 години :)
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберасти,стига сте тероризирали хората,пускайте БЧК да работи. Може курса да протича онлайн,след като учениците и студентите учат онлайн,и курса може да се провежда онлайн. Какъв е проблема,в ерата на цифровизацията?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са си серийни убийци и без курсове.